- 47 просмотров
Noaptea Cercetătorilor Europeni prin care este celebrată știința și cercetarea, este o inițiativă a Uniunii Europene sprijinită prin Acțiunile Marie Skłodowska-Curie, care își propune să aducă cercetătorii mai aproape de publicul larg, să demonstreze diversitatea și impactul științei, dar și să motiveze tinerii să aleagă o carieră în cercetare.
În Republica Moldova, Noaptea Cercetătorilor Europeni se află la cea de a IX-a ediție. Evenimentul s-a desfășurat la data de 30 septembrie 2022, la Chișinău, în parcul Universității Tehnice din Moldova.
Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” a fost reprezentată la acest eveniment de cercetători din cadrul: Laboratorului de inginerie tisulară şi culturi celulare, Laboratorului de gastroenterologie, Laboratorului de hepatochirurgie, Catedrei de propedeutică stomatologică „Pavel Godoroja”, Catedrei de chirurgie oro-maxilo-facială pediatrică și pedodonție „Ion Lupan”, Disciplinei de geriatrie și medicină a muncii și Centrulului Științifico-Practic în domeniul Plantelor Medicinale.
Reprezentanții Catedrei de propedeutică stomatologică „Pavel Godoroja” și-au prezentat inovațiile cu ajutorul materialelor demonstrative: dispozitive electronice, materiale video, postere. Atenția publicului, în special a copiilor, a fost captată de demonstrarea, dar și posibilitatea de a folosi personal mostrele pentru igienizarea cavității bucale.
Evenimentul este dedicat relaționării directe dintre cercetători si public. Activitățile propuse în cadrul manifestării, prezintă diversitatea cercetării și subliniază impactul cercetării asupra vieții noastre de zi cu zi.
Comentarii